VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)
Durf te vragen
PRAKTISCHE ZAKEN.
Handige informatie in een overzicht van veelgestelde vragen.
Wanneer word ik toegelaten tot de opleiding?
Je kunt op deze opleiding instromen met een VMBO-diploma: kader- of theoretische leerweg. Je kunt de opleiding ook doen als je een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 hebt gedaan. Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo geeft ook toegang tot het mhbo college year.
Hoe vaak heb ik les?
Je gaat elke week een dag naar school, zo veel mogelijk op een vaste dagen (bijvoorbeeld altijd op dinsdag en/of donderdag).
Krijg ik studiefinanciering voor deze opleiding?
Nee, helaas niet. Je volgt een versnelde opleiding in deeltijd, waarnaast je gemakkelijk kunt werken. Je krijgt daarom geen studiefinanciering of reisproduct, wat jouw leeftijd ook is. Wel kun je tot 3 jaar eerder klaar zijn met een opleiding. Je kunt dus veel sneller aan de slag. Reken maar uit die winst!
Voor wanneer moet ik mij aanmelden?
Voor een gegarandeerde opleidingsplek in het mhbo college year meld je jezelf aan voor 1 april.
Hoe kan het dat het maar 1 jaar duurt?
Het lesprogramma is gericht op de diploma-eisen en niet op uren-eisen. We focussen ons in het studieprogramma dus direct op het diploma.
Wat als ik het niet haal binnen 1 jaar?
Langer de tijd nodig voor je studie? No problemo. Het kost je niets als je er langer over doet. Je mag totaal kosteloos 18 maanden over de opleiding doen. We garanderen daarmee de mogelijkheid om jouw diploma te halen.
Hoeveel huiswerk heb ik?
Je kunt rekening houden met gemiddeld 8 uur zelfstudie per week. Het is belangrijk jezelf goed voor te bereiden, zodat we tijdens de les kunnen verdiepen. Daarnaast hebben docenten, ook door de kleine klassen, voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding. Op deze manier benutten we de lessen optimaal, waardoor jij jouw opleiding versneld kunt afronden!
Wat is jullie slagingspercentage?
Ons slagingspercentage is gemiddeld hoger dan 90%. Hoe dat kan? Onze manier van leren én doceren is gericht op het beste resultaat. Ook kun je altijd gratis herkansen en gratis langer studeren.
Wat is de derde leerweg?
Onze opleidingen zijn gericht op de diploma-eisen in plaats van het vullen van programma uren. De derde leerweg (ook wel OVO genoemd), die geen ureneisen heeft, maakt dit mogelijk. Het is de leerweg naast de bekende BOL en BBL-leerweg en bedoeld voor particulier mbo-onderwijs.
Particulier onderwijs, wat is dat?
Het betekent dat wij als organisatie geen subsidie krijgen van de overheid. Wij zijn erkend door ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, je krijgt dus hetzelfde diploma als op een reguliere mbo. -> Crebo vermelden?