Ga als een raketje richting jouw mbo-diploma en toekomst!

mbo-opleidingen

Als MHBO-College student heb je de keuze uit 9 mbo opleidingen. Deze opleidingen zijn vakinhoudelijk hetzelfde als onze reguliere opleidingen bij MBOzaak. Hieronder kun je de mogelijkheden vinden. Klik op de opleiding van jouw keuze en ga direct naar de specifieke webpagina.

1. Marketing & communication specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25727

2. (Junior) Accountmanager
mbo niveau 4
crebonummer 25877

3. E-commerce specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25876

4. Sociaal werker
mbo niveau 4
crebonummer 25615

5. Pers. begeleider maatschappelijke zorg 
mbo niveau 4
crebonummer 25779

6. Onderwijsassistent
mbo niveau 4
crebonummer 25698

7. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
mbo niveau 4
crebonummer 25727

8. Legal, insurance & HR services specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25726

9. Office- en management support specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25728

VAKKEN OPLEIDINGSSPECIFIEK

Het vakinhoudelijke onderdeel van de studie is het grootste onderdeel en bestaat uit gemiddeld 20 lesdagen. De inhoud van deze vakken is afhankelijk van welke studie je hebt gekozen. Het studieprogramma is modulair opgebouwd, met 1 vak per keer. Per blok volg je 2 à 3 modules. Deze vakken volg je 1 voor 1, zodat er geen lessen door elkaar worden gegeven. Aan het einde van een blok is er een examenweek, waarin je alle gevolgde modules tegelijkertijd afsluit. Het examen bestaat vaak uit één of meerdere praktijk examenopdracht(en). Wil je weten uit welke vakinhoudelijke modules en examens jouw opleiding exact bestaat? Check het overzicht van jouw vakken en examens op de webpagina van jouw opleiding.

Specialisatie I

Marketing & Communication specialist

Jij weet hoe je een merk goed neerzet! Je denkt in creatieve oplossingen en kiest de juiste strategie op basis van het marktonderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens de opleiding ‘marketing en communication specialist’ leer je hoe je marktonderzoek opzet en hoe je de resultaten gebruikt om jouw product of dienst goed in de markt te zetten. Je leert hoe je communicatie- en mediaplannen opstelt. Styling, naamgeving, slogans, verpakkingen, álles heeft invloed op de klantbeleving. Je onderzoekt en analyseert, samen met collega’s, de markt en de klant.  Samen komen jullie tot een spetterend communicatie- of marketing concept mét haalbaar en glashelder plan van aanpak.

MODULESEXAMENS THEORIE
Marketing en marketing planning Kennisexamen marketing en marketingplanning
MarketingcalculatiesVaardigheidsexamen marketingcalculaties
CommunicatieplanningKennisexamen communicatieplanning
Praktijkexamen communicatieplanning
MarktonderzoekVaardigheidsexamen marktonderzoek
Praktijkexamen marktonderzoek

Meer info over deze specialisatie?

Specialisatie II

Office- en management support specialist

Als office- en management support specialist ben jij hét eerste aanspreekpunt voor klanten, zowel intern als extern. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf en het is cruciaal dat je een goede, eerste indruk maakt. Ook heb je direct contact met het management of de directie. Je neemt hen veel regelwerk uit handen. Bijvoorbeeld door het versturen van mailings, maken van afspraken en het organiseren van reizen en bijeenkomsten. Het management steunt op jou! Je bent klant- en servicegericht ingesteld en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Het controleren van contracten en facturen kan soms een taak zijn van de office- en  management support specialist; cijfermatig inzicht is daarom ook een onderwerp in deze opleiding. In deze job kom je ook veel taken in de zakelijke correspondentie tegen, zoals in het opstellen van brieven en e-mails, maar ook in het bijhouden van de website, social media en het intranet. Je voert de huisstijl door en checkt teksten op spelling en aansluiting bij de doelgroep.

MODULESEXAMENS THEORIE
Managementinformatie en interne bijeenkomstenPraktijkexamens (2) managementinformatie en interne bijeenkomsten
Corporate communicatiePraktijkexamen Corporate communicatie
Administratie en financiën 1Praktijkexamen Administratie en financiën 1
Administratie en financiën 2Praktijkexamen Administratie en financiën 2

Meer info over deze specialisatie?

MBO VAKKEN

De mbo-vakken zijn een vast onderdeel van de opleiding. Je volgt Nederlands, Engels, rekenen, keuzedelen en Loopbaanoriëntatie & Burgerschap. Voor deze vakken krijg je examentraining, gericht op het maken van de examens voor deze onderdelen. Wil je exact weten wat voor vakken je krijgt? Download dan onze studiegids.

Learn to Fly with our Astronauts

onze sterren reviews

Francisca
Lees verder
"Helemaal top! Ik kijk met vreugde terug naar de lessen, de enthousiaste docent, de fijne klasgenoten en het fijne contact met de studentenadministratie. Je wordt gekend als persoon, kennen je bij naam en kunnen je direct helpen met een vraag. Alleen maar lof! "
Marinus
Lees verder
Er is goed les gegeven. Tijdens de lessen werden veel voorbeelden gegeven zodat het allemaal duidelijk werd. En altijd was er tijd om vragen te stellen tijdens de lessen, maar ook buiten de lessen.
Nathalie
Lees verder
Een korte opleiding die in deze tijd goed bereikbaar blijft. Dankzij de juiste begeleiding kan ik blij vertellen dat ik ben geslaagd!
Britt
Lees verder
Voor mij de beste keuze geweest qua opleiding. Ik wil graag z.s.m. mijn mbo-opleiding in de pocket hebben en met dank aan deze opleiding gaat dat erg gemakkelijk en op een leuke manier.

Specialisatie III

Legal, insurance & HR services specialist

Wil jij graag weten hoe het écht in elkaar zit? Ben jij onderzoekend van aard en vind je het leuk om te graven in wetteksten en regelingen? Dan is deze opleiding dé match met jou! Bij de ‘mbo-opleiding legal, insurance & HR service specialist’ draait het om de kleine lettertjes. Wat kan er wel, en wat mag er niet? Contracten, bepalingen en regelingen, jij leest ze als geen ander én kunt ze vertalen voor anderen. Zo weet jij straks precies hoe je anderen helpt, wanneer zij vragen hebben over regels, wetten en procedures en facturen kan soms een taak zijn van de office- en  management support specialist; cijfermatig inzicht is daarom ook een onderwerp in deze opleiding. In deze job kom je ook veel taken in de zakelijke correspondentie tegen, zoals in het opstellen van brieven en e-mails, maar ook in het bijhouden van de website, social media en het intranet. Je voert de huisstijl door en checkt teksten op spelling en aansluiting bij de doelgroep.

MODULESEXAMENS THEORIE
Juridisch basisKennisexamens basiskennis Recht
Praktijkexamen recht
Sociale zekerheidsrechtKennisexamen brede kennis sociale zekerheidsrecht
Praktijkexamen sociale zekerheidsrecht
Arbeidsrecht & HRKennisexamen brede kennis arbeidsrecht en HR
Praktijkexamen arbeidsrecht
Bestuurs- en staatsrechtKennisexamen brede kennis bestuurs- en staatsrecht
Belastingrecht en verzekeringsrechtKennisexamen brede kennis Belastingrecht en verzekeringsrecht

Meer info over deze specialisatie?