Leren in de praktijk

Stage

Tijdens de stage komt de theorie tot leven! Dat maakt dit onderdeel heel belangrijk voor jouw studie. Het is belangrijk dat je direct, of heel snel na de start van de opleiding, met een stage start. Weet je dat je het MHBO college wil gaan doen? Ga dan direct op zoek. Hoe eerder, hoe beter!

Ga als een raketje en vind

Een erkende stage

Het is belangrijk dat de stageplek erkend is voor de mbo-opleiding die je doet. Houd hier met jouw studiekeuze rekening mee, dat kan je erg helpen! Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Of dit zo is, kun je vinden via stagemarkt.nl of via s-bb.nl. Is jouw stagebedrijf niet erkend? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden.

rocket

STAGEMARKT.NL

Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt. Via-via een stageplek bemachtigen werkt ook altijd erg goed. Zet jouw netwerk daarvoor in! Vraag naar plekken via ouders, ooms en tantes, vrienden, LinkedIn of via contacten op jouw vorige school. Zet je beste beentje voor! Vergeet vooral niet waarom jij een échte aanwinst kan zijn voor het stagebedrijf, daar zijn zij naar benieuwd!

telescope

Duur en planning van de stage

Je gaat op zoek naar een stage van 1 dag per week stage, gedurende de opleiding. De planning en werkzaamheden van de stage, vind en plaats in overleg met het stagebedrijf. Samen bepaal je op welke momenten je aanwezig bent. Op les- en examen dagen kun je geen stage lopen. Gedurende de stage, voer je praktijkexamenopdrachten uit. Daarvoor kun je rekening houden met 2 tot maximaal 6 uur, per opdracht. Jouw stagebegeleider beoordeelt, samen met de docent, of je de opdrachten voldoende hebt uitgevoerd.

world

Begeleiding van de stage

De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst door de student, het stagebedrijf en MBOzaak. Deze vind je in jouw persoonlijke online leeromgeving. Na ontvangst van deze overeenkomst door jouw studiecoach, ontvangt jouw stagebegeleider een instructie ten behoeve van jouw begeleiding. Na enige tijd vindt een gesprek plaats tussen de student, de studiecoach en stagebegeleider. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw voortgang en werken we toe naar een succesvolle afronding van de stage. In overleg met het stagebedrijf ronden we de stage af en lever je jouw verslag en logboek in.

Learn to Fly with our Astronauts

onze sterren reviews

Francisca
Lees verder
"Helemaal top! Ik kijk met vreugde terug naar de lessen, de enthousiaste docent, de fijne klasgenoten en het fijne contact met de studentenadministratie. Je wordt gekend als persoon, kennen je bij naam en kunnen je direct helpen met een vraag. Alleen maar lof! "
Marinus
Lees verder
Er is goed les gegeven. Tijdens de lessen werden veel voorbeelden gegeven zodat het allemaal duidelijk werd. En altijd was er tijd om vragen te stellen tijdens de lessen, maar ook buiten de lessen.
Nathalie
Lees verder
Een korte opleiding die in deze tijd goed bereikbaar blijft. Dankzij de juiste begeleiding kan ik blij vertellen dat ik ben geslaagd!
Britt
Lees verder
Voor mij de beste keuze geweest qua opleiding. Ik wil graag z.s.m. mijn mbo-opleiding in de pocket hebben en met dank aan deze opleiding gaat dat erg gemakkelijk en op een leuke manier.